Contractondertekening voor een duurzame zorg- en onderwijscampus in Barendrecht

Wethouder Margo Stolk van Gemeente Barendrecht en directeur Gert-Jan Vermeulen van Vaessen hebben hun handtekening gezet onder het contract voor de realisatie van de Onderwijscampus in Barendrecht.

De Onderwijscampus biedt nieuwe mogelijkheden voor een intensieve en duurzame samenwerking tussen diverse onderwijsinstellingen en zorgpartijen. Door de renovatie én uitbreiding van het huidige gebouw ontstaat een unieke locatie voor de scholen voor speciaal (basis)onderwijs de Rank en de Wijngaard, voortgezet middelbaar beroepsonderwijs (OZHW) en de zorgpartijen Distinto, Zorgnijverij en Fysiotherapie Mens en Leven.

Door de scholen en zorgpartijen onder één dak te huisvesten, zitten leerlingen van deze scholen voor speciaal onderwijs dichtbij zorgverleners. “Met de realisatie van de onderwijscampus zorgen we voor een optimale en toekomstbestendige inzet van het gebouw. We combineren hier onderwijs en zorg onder één dak, een mooi concept waardoor er samenwerkingsvoordelen ontstaan” zegt Wethouder Margo Stolk (Vastgoed, Onderwijs & Sport).

Het bestaande onderwijsgebouw van circa 7000 m2 wordt volledig vernieuwd en verduurzaamd. Hierbij krijgen alle scholen en zorgpartijen een prachtig nieuw gebouw, waar tot in lengte van jaren het (speciaal) onderwijs over een passende leer- en leefomgeving beschikt. Vaessen verzorgt, samen met HoffmanDME Techniek BV, de engineering en uitvoering van het project.