Feestelijke opening vernieuwbouw basisschool De Havenrakkers in Broek-in-Waterland

Vandaag is de vernieuwde basisschool De Havenrakkers in Broek in Waterland feestelijk geopend!

De duurzaam gerenoveerde school is gasloos, energieneutraal en circulair door gebruik te maken van zoveel mogelijk bestaande constructie én het hergebruik van materialen.

Tijdens de opening hebben we een passend cadeau overhandigd aan schooldirecteur Peter Bakker: een insecten’school’! En niet zo maar één: in Zaanse stijl passend bij het ontwerp van de school en volledig circulair gemaakt van overgebleven bouwmaterialen. Wat dit cadeau nog leuker maakt is dat de leerlingen tijdens een ‘bouwdag’ maanden geleden een mini-versie hebben gemaakt. Nu staat er een levensgrote versie op het schoolplein, hoe cool is dat?!

We zijn ontzettend trots op het eindresultaat en de fijne samenwerking. Onze felicitaties gaan uit naar Stichting Opspoor én natuurlijk naar alle juffen, meesters en leerlingen van De Havenrakkers, want dit is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. Ook willen we onze partners bedanken die hebben geholpen bij de totstandkoming van deze fantastische school. Zonder hun bijdrage was dit niet mogelijk geweest.