Huis van Eemnes is opgeleverd!

Vaessen heeft het Huis van Eemnes opgeleverd! Samen met partners MoederscheimoonenArchitects en Linthorst Techniek hebben wij een nieuw en duurzaam gebouw ontworpen en gerealiseerd. Deze nieuwe accommodatie vormt een sportief, ontmoetend, recreërend en educatief kloppend hart voor de bewoners van Eemnes.

Het gebouw is voorzien van een royale, glazen gevel aan de voorzijde. De geschakelde dakvormen zorgen een overgang tussen binnen en buiten. De bibliotheek en de horecaruimte vormen de centrale plek in het gebouw. Daaromheen zijn verschillende zalen inclusief een grote dubbele sporthal gerealiseerd welke te combineren valt tot 1 grote hal. Een doorlopende ‘boekenkast’ verbindt de verschillende gebieden in het gebouw met elkaar.

Het Huis van Eemnes is meer dan een gebouw, aldus het college van burgemeester en wethouders. ‘Het legt verbindingen binnen de gemeenschap van Eemnes’. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt krijgen de kans om in het Huis van Eemnes aan het werk te gaan, dat voor hen een LeerWerkHuis gaat worden. Denk aan mensen met een beperking of mensen die willen reïntegreren.

Ben jij na het lezen van dit bericht ook zo nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de officiële opening op 25 januari a.s. van 16.00 uur tot 18.00 uur.