Over Vaessen

Home > Over Vaessen

Wie zijn wij?

Vaessen, opgericht in 1929, richt zich specifiek op de ontwikkeling, bouw en het onderhoud van maatschappelijk vastgoed. Op het gebied van de realisatie van sportaccommodaties en brandweerkazernes zijn wij marktleider. Op het gebied van onderwijsaccommodaties bekleden we een prominente positie.

Uitgangspunt voor projectrealisatie zijn altijd integrale contractvormen, waarbij naast ontwerp en uitvoering samen met gerenommeerde partners, ook onderhoud, energiebeheer en exploitatie worden aangeboden. Optioneel kunnen ook alternatieve financeringsconstructies worden aangeboden en aanbestedingsadviezen worden opgesteld. Inmiddels heeft Vaessen een referentiebestand van meer dan 1.000 projecten, gerealiseerd in opdracht van gemeenten, schoolbesturen, universiteiten, diverse Ministeries en bedrijven. In omvang variëren deze projecten van € 100.000,- tot € 50.000.000,-.

Met betrekking tot de uitvoering van projecten werken wij  in hoge mate samen met locale bedrijven en leveranciers. In het kader van SROI worden hierover vooraf afspraken gemaakt. De eindverantwoordelijkheid over kwaliteit, voortgang en budget ligt echter altijd bij Vaessen.

Vaessen gelooft in toegevoegde waarde van kennis. Onze onderneming wil volwaardig kennispartner zijn van opdrachtgevers en investeert hiertoe langdurig in (wetenschappelijk) onderzoek. Zo wordt onder andere samengewerkt met de Universiteit Utrecht en de Krajicek Foundation. In samenwerking met private ondernemingen en partners wordt onderzoek verricht op het gebied van innovaties in duurzaamheidsoplossingen.

In 2 minuten weten wie we zijn?