Geschiedenis

Home > Over Vaessen > Geschiedenis

90 jaar Bouwen aan Vertrouwen!

Vaessen kan terugkijken op meer dan driekwart eeuw continu en succesvol ondernemerschap. Opgericht in 1929 door founder Janus Vaessen, ontwikkelde onze onderneming zich van regionaal, algemeen bouwbedrijf tot landelijke speler, gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van maatschappelijk vastgoed. Het grote succes kwam met de komst van schoonzoon Den Hollander, sportdocent en opvolger tegen wil en dank, die begin zestiger jaren een geheel nieuwe weg insloeg, namelijk die van de bouw van 'kant en klare' sportzalen en sporthallen. In deze projecten gingen onderwijs en verenigingssport samen dankzij het doorsluizen van onderwijsvergoedingen voor Lichamelijke Opvoeding. De multifunctionele sportaccommodatie was een feit! 

Vanaf het begin jaren negentig werd gekozen voor een breder productaanbod. Naast sportzalen en sporthallen werden ook zwembaden aan het productgamma toegevoegd. Eerst renovaties, later ook nieuwbouw. Met de gelijktijdige gunning van 3 gemeentelijke zwembaden in de gemeente Tilburg in 1995, veroverde Vaessen definitief haar plek in de zwembadwereld. Vanaf 1998 werd ook de bouw van brandweerkazernes toegevoegd. Na een eerste opdracht in de gemeente Woudrichem zouden er nog menigen volgen. De scholenmarkt volgde snel daarna.

Vandaag is Vaessen een middelgrote, landelijk opererende en ontwikkelende bouwonderneming. De focus op maatschappelijk vastgoed is sterk verankerd en rust op 3 pijlers: Sport, Onderwijs en Brandweer. Met een omzet van een kleine 50 miljoen euro, een personeelsbestand van 65 mensen en meer dan 1.000 referenties is Vaessen uitgegroeid tot dé vastgoedpartner voor gemeenten en overheidsgerelateerde opdrachtgevers!